I huaji, ai kosovari

Fundi i viteve nëntëdhjetë. Një “i huaj”, student enigmatik i arratisur nga Kosova në Shqipëri gjatë kohës së diktaturës, martohet me Doruntinën, një vajzë nga veriu i Shqipërisë dhe largohet me të diku në Perëndim.

10.99

Kategori: Etiketa: , ,

Fundi i viteve nëntëdhjetë. Një “i huaj”, student enigmatik i arratisur nga Kosova në Shqipëri gjatë kohës së diktaturës, martohet me Doruntinën, një vajzë nga veriu i Shqipërisë dhe largohet me të diku në Perëndim. Një gjimnazist, i cili, po aq të thellë sa dashuria platonike për Doruntinën, ushqen dashuri edhe për Kosovën, e përjeton këtë ngjarje si një padrejtësi, jo si simbol i bashkimit të ëndërruar gjatë. Dhjetë vite më vonë, niset në kërkim të vajzës së zemrës, të giysmës së tij të humbur. Udhëtimi i tij në Kosové, fill pas luftës, edhe pse i shkurtër është i mbushur me emocione të forta, haluçinacione delirante, mikrodrama rrenqethëse dhe takime me personazhe nga më të pabesueshmit. Ky rrefim me intensitet është një pasqyrë dramatike e atyre ditëve të mëdha historike, mbushur me shtresëzime simbolike mbi konfliktin serbo-shqiptar dhe sidomos të përçarjes së rëndë dhe tronditese mes shqiptarëve. Në këtë roman, Arber Ahmetaj ngre sërish pyetje, luan me mitet, legjendat, vdekjen, jetën dhe dashurinë!

Detaje

ISBN: 978-9928324153
218 faqe
2020
Kapak I butë
178 mm x 111 mm

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “I huaji, ai kosovari”