Back Cover
Look Inside

Kambanat e së dielës

Një përmbledhje prej katër tregimesh të gjata, të ndarë secili në katër rrëfenja të tjera.

16.00

Category: Tags: ,

“Kambanat e së dielës” është një përmbledhje prej katër tregimesh të gjata, të ndarë secili në katër rrëfenja të tjera. Tregimet i lidh i njëjti personazh që rrëfen, në katër herë katër, kohë dhe ngjarje të ndryshme.

Personazhi kryesor i tregimeve është një femër që tregon në vetën e parë dhe rrjedha e ngjarjeve të përshkruara prej saj merr trajtat e një ditari intim, por gjithmonë në tëvë katoret i rriashfenjërt Kundatos i rriashfenjërt element; shpesh herë jo i pranishëm si personazh concrete, por asnjëherë i munguar, i cili i shërben në një lojë ballafaqimi të pashmangshëm.

Personazhet e tregimeve shërbejnë për të shfaqur marrëdhëniet e ndërlikuara të shtetit me fenë në periudhën e dictaturës në Shqipëri, si edhe atë të kaosit të pakuptueshëm tës post-dictatures. Ngjarjet i shërbejnë kujtesës edhe përmes shtrirjes së rrëfimit në linjën dashurore.

Tregimi i fundit, “Muri i Berlinit dhe mure që s’kanë rëne” stilizon temën e marrëdhënieve multikulturore, si pjesë e pashmangshme e realitetit të sotëm për shqiptarët, pas lirive të fituara i ngajatsolimi.

Detaje

ISBN: 978-9928324122
112 faqe
2020
Kapak I butë
198 mm x 129 mm

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kambanat e së dielës”