Back Cover
Look Inside

Revista Letrare: verë 2022

Revista Letrare, verë 2022, sjell një larmi krijimesh letrare nga autorë shqiptarë, të njohur e të rinj, si dhe përkthime të nga tregimet më të mira të letërsisë botërore. Në dy intervista, Naun Shundi dhe Rita Petro tregojnë për krijimtarinë dhe jetën e tyre.

15.00

Categories: ,

Revista Letrare, verë 2022, sjell një larmi krijimesh letrare nga autorë shqiptarë, të njohur e të rinj, si dhe përkthime të nga tregimet më të mira të letërsisë botërore. Në dy intervista, Naun Shundi dhe Rita Petro tregojnë për krijimtarinë dhe jetën e tyre.

Përmbledhja e lëndës
Ornela Musabelliu: Trëndafila mes qiparisave
Daniela Xhani: Iris, Pos, Eva, Rrathë, Gjasë, Mandala, Idem, Asgjë, Përgjatë
Dionis Prifti: Ndërtesa me ëndrrat tona të njëjta
Farough Farrokhzad: Rilindur, Pushtimi i kopshtit, Më vjen keq për kopshtin,Një dritare, Ato ditë, Kukulla me kurdisje
Sevdail Zejnullahu: Faji në frymën e fundit
Naun Shundi: Intervistë
Kiki Dimoula: Ngurrim ndjenjash, Njëjtë me yjet, Ujku dhe kecat
Flurans Ilia: Lufta e Tretë e Mamuthëve
Sadik Krasniqi: Porta e Luanit, Pelegrini, Jam gati
Rita Petro: Intervistë
Ervin Nezha: Fjetëm aty
Eli Kanina: E megjithatë diçka vlej, Pas javës së shiut…, Peizazh i vdekur me njerëz të gjallë, Pranvera
Luljeta Dano: Viktori shkon të marrë Elenën nuse
Zhaneta Barxhaj: Diell i gjakur, Unë e pashë Sizifin, Këpuckat, Nuk je, Gjontha, Belb, Shtojca e vetvetes, Caranët, Arkëmort pa kapak, Merri të gjitha, Në ty
Gjergji Mihallari: Detyra e burrit
Elias Fragakis: Odë për një grua që e quajnë poezi
Louise Gluck: Averno
Jake Allsop: Aksidenti
Grace Paley: Nëna
Jorge Luis Borhes: Jug
Agron Tufa: Tregimi i Horhe Luis Borhesit, “Jug”: variante interpretimi

Detaje

ISBN: 9782390690078
144 faqe
2023
Kapak I butë
216 mm x 135 mm

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Revista Letrare: verë 2022”