Back Cover
Look Inside

Revista Letrare: Vjeshtë 2022

Revista Letrare, vjeshtë 2022 sjell disa nga penat më të mira të letërsisë dhe përkthimeve të sotme shqipe. Në këtë numër janë përfshirë Kristina Fragkeskaki, Adem Gashi, Virion Graçi, Romelda Bozhani, Artur Baku, Ko Un, Thanas Medi, me intervistën “Shkruaj për të lënë gjurmën e ekzistencës sime”, Alban Tufa, Isaac Bashevis Singer, Arbër Ahmetaj, Eleana Zhako, Monzer Al Masri, Granit Zela, Sadik Bejko, Sali Bashota, Bujar Balliu, Rudina Muharremi, Valbona Hykaj, Rupi Kaur, Ernest Koliqi dhe Iris Halili.

15.00

Category:

Revista Letrare: Vjeshtë 2022 sjell disa nga penat më të mira të letërsisë dhe përkthimeve të sotme shqipe. Në këtë numër janë përfshirë:

Kristina Fragkeskaki: Nina (tregim, përkthyer nga Eleana Zhako)
Adem Gashi: Kofshët dhe shpatullat dhe 4 poezi të tjera.
Virion Graçi: Zgjimi (tregim)
Romelda Bozhani: Nudo afrikane, Zoti në tri kohë (poezi)
Artur Baku: Transit drite (tregim)
Ko Un: Keumgang-Gul / Guva e Diamantit dhe 10 poezi të tjera të përkthyera nga Elvana Zaimi
Thanas Medi: Shkruaj për të lënë gjurmën e ekzistencës sime (Intervistë nga Arbër Ahmetaj)
Alban Tufa: Ç’të bëjmë me ikjen kur na vjen? dhe 6 poezi të tjera.
Isaac Bashevis Singer: Çelësi (tregim, shqipëruar nga Granit Zela)
Arbër Ahmetaj: Kënga e këngëve (poemë)
Eleana Zhako: E kaltra e përtejme, Amazona dhe Arratisje (tregime)
Monzer Al Masri: 5 poezi, përkthyer nga Elmaz Fida.
Granit Zela: Koka e gjarprit mbi gjoks (tregim)
Sadik Bejko: Terri më i madh është ai brenda vetes… Unë e munda! (Intervistë nga Arbër Ahmetaj)
Sali Bashota: Përvoja me heshtjen dhe 4 poezi të tjera.
Bujar Balliu: Data e lindjes (tregim)
Rudina Muharremi: Psherëtimë dhe 10 poezi të tjera.
Valbona Hykaj: Qershitë, Te dyqani i bukës, Motra nuse (tregime)
Rupi Kaur: 10 poezi nga Qumësht dhe mjaltë, shqipëruar nga Dritan Kiçi.
Ernest Koliqi: Kur Orët lajmojnë (tregim për rubrikën “Kujtesë”)
Iris Halili: “Mekami”, njё melodi qё nuk ushton (Kritikë)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Revista Letrare: Vjeshtë 2022”